Ducati 899 Panigale Forum - Reply to Topic
Thread: 2015 899 Check Engine Light after start up Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Ducati 899 Panigale Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
07-21-2019 04:31 AM
able duc Well done old boy!
Nice to kick a goal once in a while
07-20-2019 12:41 PM
Grimson All fixed! It was the sensor on the exhaust under the seat.

Had to lift the subframe up a bit to get better access to it and then remove the black side panel bits and the ECU fairing to sort the cable out.

Took me a few hours but very satisfying to have done it myself rather than 190 part + labour!

The faulty sensor looked perfectly fine, the wire and the plug looked perfect, guess it had just failed internally.
07-17-2019 06:33 AM
able duc I'm sorry I should have read you post properly, if it's been diagnosed as vertical then there you go.
Good luck with it and let us know how you go.
07-17-2019 05:02 AM
Grimson Thanks for the support

It's sensor 1 of "bank 2" though which I think is the vertical cylinder? Once the new sensor arrives I'll play with the plugs and see which one it is for sure.
07-16-2019 07:20 PM
able duc It's not as bad as you think but yes tank and subframe will make it easier as well as right mid fairing.

But in saying that is sensor 1 not the front cylinder? sorry I have my fairings on at the moment so can't check. But if that's the case you won't need to lift the subframe just the side fairing, you might have to google it.
07-16-2019 08:15 AM
Grimson I have now bought a new sensor so can troubleshoot which is the faulty one. Going to be a right pain doing the one under the seat, looks like I have to lift the tank and subframe to get it out!
07-15-2019 05:30 PM
sdg24 I think your best bet is just to replace the sensor. I’m not familiar with the sensor locations to tell you which one is correct for your code though.
07-15-2019 07:17 AM
Grimson
2015 899 Check Engine Light after start up

Wondering if anyone can assist please.

My bike is throwing a CEL after start up, within the first few minutes of running. The bike doesn't go into limp mode but says Engine Error in the menus.
If I then turn the ignition off and on again and start it up it doesn't come back on and I can ride for a full tank of fuel without any issues at all.

I've had the dealership plug it in and the code that comes up is P0150 which seems to relate to an O2 sensor. I am told it's Vertical Cylinder one but not sure if that is correct? Would that be the one under the seat or down on the side pipe?

When I google it comes up with things like "P0150 code definition O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 2 Sensor 1)"

I have the Termi exhaust and Up-Map

Although the bike runs totally fine I'd obviously like to get it sorted. Any suggestions of things to try before I spend 190 on a new sensor and fitting at the dealership.

Thank you

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome